Informatie en advies over aanbouwen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?
Fallback Image

Veel mensen dromen van een grote keuken waarbij ze bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van een mooi en praktisch kookeiland. Wanneer je het echter met een beperkte, beschikbare ruimte moet doen wordt er wel eens gevreesd dat deze droom nooit werkelijkheid zal worden. Dat hoeft echter niet noodzakelijkerwijs het geval te zijn, in tegendeel. Wist je bijvoorbeeld dat er een mogelijkheid bestaat om een bestaande ruimte uit te bouwen? Door te kiezen voor een uitbouw keuken is het bijvoorbeeld zonder al te ingrijpende verbouwingen toch mogelijk om je droom te realiseren. Klinkt dit voor jou ook wel interessant in de oren en zou je graag meer informatie willen krijgen over de mogelijkheden evenals de kosten die hieraan verbonden zijn? Lees dan snel verder en ontdek alles over de realisatie van een uitbouw keuken!

Hoeveel kost een uitbouw keuken?

Voor de realisatie van een uitbouw keuken zijn er heel veel verschillende zaken waar je rekening mee dient te houden. Al deze zaken beschikken uiteraard ook over hun eigen prijskaartje. Wat op dit vlak te denken van het aanschaffen van de materialen evenals de arbeidskosten die in rekening worden gebracht. Gelukkig bestaan er ook verschillende mogelijkheden om te besparen op een uitbouw keuken, maar daarover later meer. In ieder geval, indien je graag een bepaald beeld wil hebben van de standaard prijzen van een uitbouw keuken is het de moeite waard om even goed de onderstaande tabel te bekijken.

 

Type uitbouw keuken Gemiddelde kostprijs
Uitbouw keuken van 2,5 x 2,5 meter Tussen 9.500 & 14.750 euro
Uitbouw keuken van 3,0 x 2,5 meter Tussen 14.900 & 18.750 euro
Uitbouw keuken van 3,0 x 4,0 meter Tussen 19.500 & 24.500 euro

De prijsopbouw van een uitbouw keuken

Bekijken we de prijsopbouw van een uitbouw keuken, dan kan worden vastgesteld dat het merendeel van het budget dient te worden gebruikt voor het aanschaffen van de verschillende materialen. De materiaalkost is dan ook goed voor zomaar even 62 procent van alle kosten. 36 procent van de factuur zal gaan naar de arbeidskosten en de resterende 2 procent wordt gebruikt om de voorrijkosten te betalen. Deze laatste kunnen hoger of net lager uitvallen afhankelijk van de locatie waar het bedrijf zich bevindt.

Keuzes die de kostprijs van een uitbouw keuken beïnvloeden

De kostprijs die wordt aangerekend voor een uitbouw is niet uitsluitend afhankelijk van de afmetingen waar deze over beschikt. Ook verschillende andere keuzes zullen dan ook het uiteindelijke prijskaartje behoorlijk beïnvloeden. Welke keuzes dit zijn wordt meteen duidelijk gemaakt door middel van het onderstaande overzicht.

Keuze 1: Het formaat van de uitbouw keuken

De prijstabel die we eerder op deze pagina reeds hebben geplaatst geeft duidelijk aan dat er sprake kan zijn van een niet onaanzienlijk prijsverschil tussen de diverse afmetingen waar een uitbouw keuken over kan beschikken. Hoe groter de aanbouw, des te lager de kosten in verhouding komen te liggen, maar des te hoger natuurlijk de totaalprijs zal uitvallen. Wil je de kostprijs van je uitbouw keuken zoveel mogelijk binnen de perken houden? Dan is het altijd het interessantst om deze niet nodeloos groot te maken.

Keuze 2: De constructie van de uitbouw keuken

Buiten de afmetingen evenals de materialen die worden gebruikt voor je uitbouw keuken spreekt het voor zich dat het ook belangrijk is om te kijken naar de constructie waar gebruik van wordt gemaakt. Ook op dit vlak primeert jouw persoonlijke voorkeur. Kies je er bijvoorbeeld voor om een prefab constructie te laten bouwen, dan kan je behoorlijk wat besparen op de verschuldigde kostprijs, maar is er weinig ruimte voor personalisatie. Heb je een voorkeur voor een maatwerk oplossing? Dan betaal je wat meer (gemiddeld zo’n 2.000 euro voor een uitbouw keuken), maar daar staat wel tegenover dat je de uitbouw geheel naar wens kan laten realiseren.

Keuze 3: De oplevering van de uitbouw keuken

Wil je er zeker van zijn dat je absoluut geen enkel omkijken meer hebt naar je uitbouw keuken en heb je daar wel wat extra geld voor over? In dat geval kan je er meteen voor kiezen om deze volledig af te laten werken. Is het voor jou echter van belang om de kostprijs van je uitbouw keuken zoveel als mogelijk is te drukken? Dan kan je ook altijd aangeven dat deze casco dient te worden opgeleverd. Uiteraard zal je in dit geval wel nog zelf stevig de handen uit de mouwen moeten steken.

Interessante bespaartips

Wil jij ook kunnen genieten van de mogelijkheden die een uitbouw keuken te bieden heeft? Ben je echter nog op zoek naar interessante bespaartips waardoor het verschuldigde prijskaartje kan worden gedrukt? Wij hebben de belangrijkste bespaartips voor jou uitgezocht en op een rijtje gezet.

 

  • Kies voor een casco uitbouw keuken

Ben je niet bang om de handen uit de mouwen te steken, zeker niet wanneer er daar een aanzienlijk voordeliger prijskaartje tegenover staat? In dat geval kan het altijd de moeite waard zijn om te kiezen voor een casco uitbouw keuken. Een dergelijke uitbouw vereist dan nog wel het nodige werk, maar de realisatieprijs wordt een behoorlijk stuk voordeliger gemaakt.

 

  • Kies voor een prefab uitbouw keuken

Net als bij een aanbouw heb je ook voor wat een uitbouw betreft de mogelijkheid om te kiezen voor een prefab constructie. Deze keuze maken kan je uiteindelijk ook een mooie korting opleveren. De gemiddelde meerprijs voor een maatwerk uitbouw ligt immers op zo’n 2.000 euro.

Bespaar tot 30% op de kosten van je uitbouw keuken

Wil je nog een extra besparing realiseren op jouw uitbouw keuken, maar wil je de zekerheid hebben dat je hiervoor niet moet inboeten op vlak van kwaliteit? In dat geval is het mogelijk om een extra besparing tot wel 30 procent te realiseren. Deze besparing kan worden bekomen door een offerte aan te vragen bij meerdere bedrijven die voor jou een uitbouw keuken kunnen realiseren. Zo haal je er de voordeligste optie probleemloos tussenuit en dat zonder dat je ook maar op eender welke manier moet inleveren op vlak van kwaliteit en duurzaamheid. Een uitbouw keuken hoeft mede hierdoor dan ook absoluut niet duur te zijn!

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?